Пропускане към основното съдържание

Президентът на ЕНП похвали българските кметове за успешното развитие на регионите

Свилен Шитов се запозна лично с Жозеф Дол
Кметът на Община Девня Свилен Шитов взе участие в среща, организирана от Европейския комитет на регионите. Събитието бе част от официалната програма на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Проведена бе дискусия на тема "Укрепване на европейските ценности чрез образование и културно наследство". Преди началото на разговорите президентът на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол се срещна с кметове и председатели на общински съвети от цялата страна. Той изтъкна, че общините на ГЕРБ са отличници при изпълнение на европейски проекти, а държавата се е доказала като надежден партньор и отговорна членка на ЕС.

Президентът на ЕНП поздрави българските кметове за успешното развитие на регионите в последните години. По думите му управляваните от ГЕРБ населени места са придобили истински европейски облик. Жозеф Дол подчерта, че българските градове и села се развиват непрекъснато и изрази увереност, че стандартът на живот на всички български граждани ще бъде осезаемо подобрен под ръководството на тези кметове.

Градоуправниците от своя страна изразиха благодарността си към ЕНП и заявиха, че европейската солидарност и финансирането на важните за българите проекти от страна на ЕС са от изключително значение за всички населени места в страната. Всеки от българските кметове даде своите убедителни доводи пред Дол защо кохезионната политика не трябва да се променя, като дадоха примери от регионите, които управляват. Президентът на ЕНП подчерта, че страната ни е сред отличниците в тази сфера и заяви, че кохезионната политика е важна не само за България, но и за целия ЕС, защото обединява страните-членки. 
Снимка: gerb.bg
“България се доказа като надежден партньор и отговорна страна-членка на ЕС. Кохезионната политика намалява разликите между държавите и това се вижда в много от българските градове, придобили европейски облик в последните години”, обясни още Жозеф Дол.

По време на срещата си с българските кметове и председатели на общински съвети от цялата страна президентът на ЕНП изрази задоволството си, че те живеят с проблемите на хората на населените места, които ръководят. Жозеф Дол поздрави градоначалниците от ГЕРБ, че взимат добри и мъдри решения, с които разрешават проблемите на хората. Той ги посъветва да следват примера на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който е направил така, че т.нар. "политически елити" да остават на равнището на проблемите на хората. 

“Вие познавате семействата, развитието на регионите, работните места, вие сте корените на вашата партия – ГЕРБ. Благодаря на моите приятели Бойко и Цветан, които ме послушаха при формирането на ГЕРБ и днес успехът на България се основава на отношението на ГЕРБ към всеки човек”, добави Дол. Той бе категоричен, че успехите, иновациите и развитието на региони като София, Варна, Бургас, Габрово и други се дължат на силните кметове от ГЕРБ. 

Жозеф Дол подчерта, че за ГЕРБ, като част от семейството на ЕНП, най-важното е всички избиратели да отидат до урните и да гласуват на следващите избори, защото това е гаранция за успеха на партията. Tой бе категоричен, че Мария Габриел е изключителен еврокомисар.

“Въпреки че пое поста по средата на мандата, тя показа, че само една решителна жена като нея може толкова бързо да се ориентира в ситуацията. Мария върши наистина страхотна работа по цифровизацията и съм сигурен, че ще докара интернет дори в най-малките селца в ЕС”, добави той и коментира, че това ще бъде печеливш ход за ГЕРБ преди изборите за Европейски парламент.

Източник: gerb.bg

Коментари







Популярни публикации от този блог

Варвара вари, Сава пече, Никола гости посреща (автентични рецепти)

Народният празничен календар на българина и свързаните с него обичаи и обреди, макар и позабравени в последните десетилетия, играят изключително важна роля за опазване и укрепване на националното ни самосъзнание. В забързаното си компютърно ежедневие все по-често пропускаме да осъзнаем смисъла и символиката на важни календарни празници, почитани от нашите родители и прадеди. Календарните празници и обичаи са свързани с определени моменти от годишната смяна на сезоните. В края на годината те навлизат в т.н. зимен цикъл – празници, чиито гадания и предсказания говорят за предстоящата стопанска година, за здравето и благополучието в семейството. Някои определят наскоро отминалия Андреевден (30 ноември) за начало на зимните празници, но по-разпространена е представата, че  „Варвара завървява празниците”, тоест след нея идват и другите празници. Трите последователни празника: Света Варвара (4 декември), Света Сава (5 декември) и Свети Никола (6 декември) слагат началото на коледно

Потапяне в дълбините на Вълшебния извор (снимки)

Вълшебният извор, град Девня Мнозина може би са чували за древния Вълшебен извор и за печалната съдба  на неговите братя и сестри, които сега текат хлорирани през варненските чешми и захранват с вода девненските заводи. Не са малко и онези, които са имали щастието да посетят това райско кътче на природата край горното течение на река Девня, в което според древните предания наистина са се случвали чудеса (виж легендата най-долу).  Група любители на подводните приключения обаче са имали щастието да видят отблизо причудливото дъно на извора дълбок, където "вечна младост спи", както се пееше в една песен на "Щурците".  Водолазите са се гмурнали в дълбините на Вълшебния извор още през пролетта на 2014 година, заснели са с подводна камера своето приключение и са се тагнали в приятелската компания на Вълшебен извор .  "Най-близо до себе си"  –  това е лаконичният коментар на Таня Николова за усещането от потапянето в подводната и-реално

"Агрополихим" тиражира нагли лъжи след протеста на работниците

Работници в химическия завод "Агрополихим" в Девня са потресени от неистините, които се тиражират в публичното пространство след спонтанния протест срещу ниските възнаграждения и опасните условия на труд. В публикация на сайта "Нова Варна" с дата 21 март от "Агрополихим" заявяват, че такъв протест е нямало, а показаното от "Девня – древна и модерна" било "обичайна гледка всеки работен ден между 11:30 и 13:00 часа, когато работещите са в обедна почивка".   Същевременно "Нова Варна" цитира свой източник, според който всички, които "обичайно" са си стояли навън в обедната почивка на 15 март, са наказани административно и няма да получат премия през месец май . Тази информация провокира репортер да отправи и въпроса дали има наказани сред тези "обичайно" стоящи си навън, но от "Агрополихим" не дават конкретен отговор.  На всичкото отгоре от завода са си позволили да излъжат официално, че